Bu Blogda Ara

31 Ekim 2012 Çarşamba

ISLAK KEK (CHOCOLATE SPONGE)


Çikolata seven herkes ıslak keke bayılır.. Ben de çok severim ama pişmeden ayrılan bir bardak yumurtalı hamuru çiğ çiğ yemeyi sevmiyorum.. Bu yüzden bu kek için ayrıca sos yapıp üzerine döktüm; daha sağlıklı oldu.. Bir o kadar da lezzetli..

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı bitter kakao
1 paket kabartma tozu

Sosu için;
2 yemek kaşığı bitter kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket bitter çikolata
1 su bardağı süt

Yapılışı:
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.. Yumurta ve şekeri mikserla iyice çırptıktan sonra kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.. Hamuru yağladığımız tercihen kelepçeli kalıba döküyoruz.. Isınan fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz..
O pişerken sosumuzu bir tavada karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz..  Fırından aldığımız kek ılınınca kalıbından çıkarmadan ılık sosu üzerine döküyoruz.. Bu şekilde kekin sosu çekmesini bekliyoruz.. Keki kalıptan çıkarıp bir tabağa alıyoruz; üzerini hindistan cevizi, fıstık ya da pasta süsleriyle süslüyoruz.. Afiyet olsun..

2 yorum:

Erica (Irene) dedi ki...

Cok Guzel Cake. I'm now a follower.

erica-sweetonyou.bogspot.com

citlembikagaci.blogspot.com dedi ki...

İlginize teşekkür ediyorum..