Bu Blogda Ara

26 Ocak 2013 Cumartesi

DİL PEYNİRLİ İRMİK HELVASI


Ben bu helvayı yıllar öncesinde yemiştim; tadı damağımdan hiç gitmedi.. Tarifini buldum ve uyguladım, şiddetle tavsiye ederim..

Malzemeler:
1 su bardağı irmik
125 gram tereyağı ya da margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı tel tel edilmiş dil peyniri
Üzerine; tarçın, ceviz, fındık

Yapılışı:
Yağı eritip irmiği kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz.. Süt, su ve toz şekeri ekleyip kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz.. Kaynayıp koyulaştığında peyniri atıp bir iki karıştırıp ateşten alıyoruz.. kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakıyoruz.. 10 dakika sonra yeniden karıştırıp servise sunuyoruz.. Üzerini sevdiğiniz malzeme ile süsleyin.. Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hemen deneyeceğim Güniz'cim,harikasın,teşekkürler...