Bu Blogda Ara

20 Ocak 2013 Pazar

TUZLU KURABİYE



Görüntü olarak pastanelerde satılan çeşitli şekillerdeki tuzlu kurabiyelere benziyor ama bana göre tadı daha güzel ve çıtır çıtır oldu.. Dilerseniz hamuru yoğurduktan sonra ikiye ayırıp bezenin birine kırmızı toz biber ekleyerek acılı bir çeşit oluşturabilirsiniz.. Bu tuzlular kolay kolay bayatlamıyor..

Malzemeler:
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram eritilmiş margarin
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep (şart değil)

Üzeri için;
1 yumurta akı
Susam

Yapılışı:
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz..  Hamur malzemelerinin hepsini bir kapta yoğuruyoruz.. Yumuşak ve yağlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.. Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp elimizle halka, spiral, burgu gibi şekiller veriyoruz.. Şekillendirdiğimiz hamurları önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.. Isınmış olan fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: