Bu Blogda Ara

30 Aralık 2012 Pazar

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ






Yeni yıl herkese kutlu olsun.. Bu kurabiyeler yılbaşı sofralarınız için..

Malzemeler:
1 yumurta
150 gram  erimiş tereyağı ya da margarin
1 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı dolusu toz tarçın
1 çay kaşığı dolusu toz zencefil
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
 1 paket bitter çikolata
25 gram tereyağı ya da margarin



Yapılışı:
Bütün malzemeleri yoğuruyoruz.. Tezgaha biraz nişasta serpip merdane ile yarım santim inceliğinde açıyoruz.. Yılbaşına uygun herhangi bir kalıpla kesiyoruz.. 180 dereceye ısıttığımız fırında yanları hafif  kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.. Soğuduktan sonra bir sos tavasında yağla birlikte erittiğimiz bitter çikolataya batırıp süslüyoruz.. Dilerseniz hazır satılan glazürlerle kar efekti verebilirsiniz.. Ya da kalıpla kesmek yerine elinizde yuvarlayıp şekil vererek, çikolata sosla süslemeden de yapabilirsiniz.. Öyle de çok lezzetli oluyor.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: