Bu Blogda Ara

12 Aralık 2012 Çarşamba

ISPANAKLI GÜL BÖREK


Bu böreğin özelliği çiğ ıspanağın rendelenmiş soğanla ovularak öldürülmesi.. Lor peyniri de eklenince nefis bir tat oluyor..

Malzemeler:
3 yufka
3 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 kilo ıspanak
1 iri soğan
2 su bardağı lor peyniri
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Soğanı ince rende ile rendeliyoruz.. Ispanağı iyice yıkayıp yapraklarını küçük küçük kopartıyoruz.. Rendelenmiş soğanın içine katıp yoğuruyoruz.. Ispanaklar ölünce suyunu avucumuzda iyice sıkıp başka bir kaba alıyoruz ve içine lor peynirini, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz..Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpıyoruz.. Yufkaları üçgen şeklinde ortadan dörde bölüyoruz..Her birinin içini yumurtalı karışımla iyice yağlıyoruz.. Yufkanın geniş kenarı boyunca ıspanaklı harcı dizip rulo yapıyoruz.. Ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekline getiriyoruz.. Kalan yumurtalı yağlı karışımı böreklerin üzerine sürüyoruz.. Dilerseniz bu şekilde buzdolabında bir gece saklayabilirsiniz.. 200 dereceye ısınmış fırında pişiriyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: