Bu Blogda Ara

8 Aralık 2012 Cumartesi

BALKABAKLI SALEP KREMALI TATLI


Değişik bir tat arayanlar için farklı bir tatlı.. Hazırlaması biraz zaman alıyor ama sonuç buna değiyor.. Kreması, değişik tatlılar için de alternatif olabilir..

Malzemeler:
2 yufka
1/2 kg soyulup küp doğranmış bal kabağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz kırığı
3 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çay kaşığı toz tarçın
6 yemek kaşığı tereyağ

Kreması için;
1 su bardağı süt
1 paket çiğ krema
2 çay kaşığı toz salep
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta sarısı

Yapılışı:
Balkabaklarını 1/2 su bardağı su ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.. Ilınınca çatalla ezip üzümü, tarçını, cevizi ve tozşekeri katıp harmanlıyoruz..
Fırını 200 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz.. Tereyağını eritiyoruz.. Yufkaları önce dörde sonra sekize üçgen bölüyoruz..  Üstte kalan yüzlerini erimiş yağla yağlayıp üçgenin geniş kısmına balkabaklı harcı uzunlamasına diziyoruz.. Yufkayı rulo yaptıktan sonra kendi etrafında gül şeklinde kıvırıyoruz.. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine kalan erimiş yağı fırçayla sürüp ısınan fırında üstleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz..
Yufkalar pişerken kremayı hazırlıyoruz.. Yumurta hariç bütün malzemeyi bir sos tavasında bir taşım kaynayana kadar sürekli karıştırarark pişirip altını kapatıyoruz.. Yumurta sarılarını mikserle çırpıp kremaya katıyoruz ve karıştırarark pişirmeye devam ediyoruz.. Yumurtalar toplanmaya başladığında ocağı kapatıyoruz.. Krema ılındıktan sonra pişen balkabaklı yufkaların üzerine döküp servise sunuyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: