Bu Blogda Ara

25 Temmuz 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KABAK


Sebzeleri etli değil, zeytinyağlı olarak soğuk ya da ılık tüketmeyi seviyorum.. Böylece ızgara etlerin yanında hoş bir garnitür olabiliyorlar.. Bu kabak yemeği de çok hafif ve lezzetli oldu..

Malzemeler:
3 orta boy kabak
1 orta boy soğan
5 diş sarımsak
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük kesme şeker
1 avuç taze nane
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı su

Yapılışı:
Orta boy çelik tencereye yağı koyuyoruz.. Kabakların kabuklarını tırtıklayıp halka halka doğruyoruz.. Üzerine halka doğranmış soğanı, ortadan ikiye böldüğümüz sarımsakları, küp küp doğradığımız domatesleri, tuzu, şekeri ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte ve hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişiriyoruz.. Servis tabağına alıp üzerini taze nane ile süslüyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: