Bu Blogda Ara

1 Kasım 2013 Cuma

KURU PATLICAN DOLMASI




İlk kez deniyorum ama güney yemeklerinin çoğunda aynı malzemeler kullanıldığından önceki deneyimlerime de dayanarak zor olmadı bunu yapmak.. Bu tarif biraz acılı ve bol ekşili ve ama çok lezzetli..

Malzemeler:
1 sıra kuru patlıcan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
500 gram orta yağlı kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı bulgur
1 iri ya da 2 orta boy rendelenmiş soğan
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Severseniz 1 yemek kaşığı acı pul biber

Sosu için;
1/2 su bardağından biraz az zeytinyağı
1/2 su bardağı domates salçası
1,5 su bardağı su

Not: Arkadaşımın tavsiyesi nar ekşisi yerine sumak kullanmak.. Bir dahakine öyle deneyeceğim..

Yapılışı:
Patlıcanları iplerinden çıkarıp yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dakika bekletiyoruz.. Bütün malzemeleri iyice karıştırıp dolma içini hazırlıyoruz.. Patlıcanları ağızlarına kadar değil de biraz alt kısmına kadar doldurduktan sonra ağız kısımlarını sıkarak kapatıyoruz.. Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerlerine sosunu gezdirdikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: