Bu Blogda Ara

1 Kasım 2013 Cuma

PİŞİ


Ege'nin meşhur pişi'si.. Orijinal tarifi böyle mi bilemiyorum ama canım arkadaşım Mehtap'tan aldığım reçete bu.. Son derece kolay ve çok lezzetli.. Üstelik kızarırken hiç yağ çekmiyor, çerez gibi bitene kadar yemek istiyor insanın canı..

Malzemeler:
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
4-5 damla limon suyu
Tuz
Aldığı kadar un (1,5 su bardağı kadar)

Yapılışı:
Yumurta, yağ ve yoğurdu çatalla çırpıp karıştırıyoruz.. Karbonata limon suyunu sıkıp köpürtüyoruz.. Tuz ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.. 15 dakika dinlendirdikten sonra merdane ile olabildiğince ince açıyoruz.. Karelere kesip kızgın yağda kızartıyoruz..
Dilerseniz kurabiye kalıpları ile kesebilir, böylece şekilli pişiler yapabilirsiniz..  Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: