Bu Blogda Ara

1 Kasım 2013 Cuma

MÜRDÜM ERİKLİ CLAFOUTIS




Bildiğim kadarı ile bir Fransız tatlısı.. Yapılışı sufleye benziyor ama ondan biraz daha katı olarak yeniyor.. Aslında bu sizin nasıl sevdiğinize de bağlı; çok pişirip kek gibi, az pişirip sufle gibi tüketebilirsiniz..  İlk tarifi vişneli imiş, daha sonra farklı meyvelerle de yapılır olmuş.. Aslındaki gibi vişneli file bademlisini tavsiye ediyorum size ama eriklisi de pek güzel oldu.. Ben 15 dakika pişirdim yani hafif yumuşak sufle gibi olanını tercih ettim..

Malzemeler:
500 gram mürdüm eriği ya da vişne
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Bir tutam tuz

Üzeri için;
Pudra şekeri

Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz..  Erikleri dörde bölüyoruz.. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırıyoruz.. Aklarını bir tutam tuz atıp mikserle iyice katılaşana kadar çırpıyoruz.. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri çırptıktan sonra kalan malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.. Köpürmüş yumurta akını tahta kaşıkla kremaya yediriyoruz.. Fırına dayanıklı sufle kaplarına ya da büyük tek bir kaba dilimlediğimiz meyveleri koyuyoruz, üzerine kremayı döktükten sonra ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.. Ilıkken üzerine pudra şekeri serpip öyle servis ediyoruz.. Afiyet olsun..




Hiç yorum yok: