Bu Blogda Ara

18 Mart 2012 Pazar

LİMON KREMALI BEZE


Bugün tatlı yapmayacağım diye kendime söz veriyorum ama değişik bir tarif görünce dayanamıyorum.. Bu tarif yabancı bir siteden ama ben kendimce biraz değiştirdim.. Kremaya limon yerine kakao, kahve gibi farklı malzemeler ekleyerek değişik tatlar elde edebilirsiniz..


Malzemeler:
Beze için;
2 yumurta akı
1/2 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz

Krema için;
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 tüp Dr.Oetker limon aroması
5 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Fırınımızı 110 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz.. Yumurta aklarını bir fiske tuz ile mikserde orta hızda çırpıyoruz.. Köpük haline gelince hızı yükseğe alıp şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.. 2-3 dakika yeterli.. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak pasta kreması sıkacağı ile sıkıyoruz.. Tepsiyi fırının orta gözüne yerleştirip 1 saat sürecek pişirme işlemine başlıyoruz..
Bezeler pişerken kremamızı hazırlıyoruz.. Tereyağ hariç diğer malzemeleri mikserle çırpıyoruz..Kremayı küçük ve derin bir sos tavasına alıyoruz.. Yağı da ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.. Buzdolabında bekletip kıvam almasını ve soğumasını sağlıyoruz.. Bezeler pişip soğuduktan sonra kremamızla ikişer ikişer birbirine yapıştırıyoruz.. Bu şekilde bir süre buzdolabında beklettikten sonra servise sunuyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: