Bu Blogda Ara

16 Mart 2012 Cuma

UNSUZ KURABİYE


Un yerine rondoda çektiğim badem kullandım.. Piyasada hazır olarak toz badem de satılıyor, onu da kullanabilirsiniz.. Kurabiyeleri yapıştırırken bitter çikolata tercih ettim, beyaz çikolatalı limonlu olanını da tavsiye ederim.. Aşağıda onu da anlattım..

Malzemeler:
3 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı toz badem
1 paket vanilya

Kreması için;
80 gram bitter çikolata (dikdörtgen paket)
1/2 paket krema

Yapılışı:
Fırını 150 dereceye ısıtın.. Pudra şekeri, badem ve vanilyayı iyice un haline gelene kadar rondoda çekin.. Yumurta aklarını tuz ile mikserle orta devirde 3 dakika kadar ya da beyaz köpük olana kadar çırpın.. Yüksek hıza geçip toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin.. 2 dakika sonra bırakın.. Rondodaki toz malzemeyi çırpılmış yumurta aklarına tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.. Karışımı krema sıkacağına doldurun.. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak 2 santim büyüklüğünde yuvarlaklar olarak sıkın.. Bu ölçüyle 2 büyük tepsi kurabiye çıkıyor.. 15 dakika kadar piştikten sonra tepsileri fırından alın.. Kurabiyeleri soğuyana kadar ellemeyin..
Minik bir sos tavasına kremayı koyun, çikolatayı kırıp içine atın, orta ateşte karıştırarark eritin ve ocağı kapatın.. Krema ve kurabiyeler soğuyunca çikolatayı bir kurabiyenin iç kısmına sürün üzerine aynı büyüklükte bir başka kurabiyeyi kapatarak birbirine yapıştırın..
Çikolata tercih etmezseniz, aynı miktarda beyaz çikolatayı yine aynı miktarda krema ile eritin, içine Dr. Oetker'in minik tüpteki limon sosunu katın.. O da nefis bir tat oluyor..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: