Bu Blogda Ara

4 Mart 2012 Pazar

TARÇINLI RULOLAR


Tarçınlı tarifleri seviyorum, hele pişerken çıkan o enfes kokuya bayılıyorum.. Bu tarif hiç bir yerden değil, tamamen kendi uydurmam.. Siz de farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.. Şeker yerine pekmez, fındık yerine ceviz, kuru üzüm, hatta sadece çikolata sürülerek de yapılabilir.. Bu ölçüyle 25 kurabiye çıkıyor..

Malzemeler:
4 yaprak milföy hamuru
25 gram oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı file fındık

Süslemek için;
Pudra şekeri

Yapılışı:
Önce fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz.. Milföy hamurlarını çözüldükten sonra yanyana dikdörtgen oluşturacak şekilde diziyoruz.. Aralarını elimizle hafifçe bastırarak birleştiriyoruz. Bir kasede şeker, tarçın ve yumuşamış yağı karıştırıp hamurun üzerine komple sürüyoruz.. File fındıkları da bütün yüzeye serpiyoruz.. Hamuru uzun kenarından başlayarak kıvırıp rulo haline getiriyoruz..


Ruloyu 1 santim genişliğinde dilimlere kesiyoruz, her birini yan çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizip üzerlerine hafifçe bastırıyoruz..


Önceden ısıttığımız fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.. Sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: