Bu Blogda Ara

23 Haziran 2012 Cumartesi

BALKABAKLI MİLFÖY KURABİYE


Bu tarif annemden.. Hele evde hazır pişmiş kabak tatlınız varsa yapımı daha da kolay.. Çabuk ve pratik bir kurabiye..

Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1/2 kilo balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Yapılışı:
Balkabaklarını ince doğrayıp şekeri üstüne dökün, bir çay bardağı su ilavesi ile kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.. Kabaklar pişip iyice yumuşadıktan sonra ezin ya da rondoda çekin.. Çekilmiş cevizleri karıştırın.. Pişmiş kabak tatlınız varsa onu da ezip aynı şekilde kullanabilirsiniz..
Fırını 170 dereceye ısınmaya bırakın.. Milföyleri köşelerinden ikiye kesin.. Elde ettiğiniz üçgenlerin arasına balkabağı ezmesi sürüp kapatın.. Fırında 20 dakika kadar pişirin, hafif ılınınca pudra şekeri ile süsleyin.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: