Bu Blogda Ara

18 Haziran 2012 Pazartesi

YULAF KEPEKLİ KREP


Diyetteyim ama kahvaltıyı ekmeksiz yapamam diyorsanız bu krep sizin için.. Yulaf kepeği ve light süt kullanıldığı için kalorisi yok denecek kadar az, üstelik lezzetli ve doyurucu.. Bu krebe başladıktan sonra beyaz ekmeği aramaz ve sevmez oldum.. Lütfen sıcak tüketin..

Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı light süt
3 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı lor (şart değil)

Dilerseniz;
dereotu

Yapılışı:
Teflon tavaya 2 damla yağ damlatıp kağıt peçete ile heryerine yayıyoruz.. Krep malzemelerini tel çırpıcı ile çırpıp ısınan tavaya döküp yayıyoruz.. Kısık ateşte iki yüzünü de pişiriyoruz.. Çevirmeye kalktığınızda krep tavaya yapışıyorsa henüz tam pişmemiş demektir; piştiğinde kolaylıkla tavadan ayrılır.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: