Bu Blogda Ara

16 Haziran 2012 Cumartesi

FIRINDA PEYNİRLİ MÜCVER



Benim gibi mücver sevenler için kızartmaya göre çok daha hafif bir tarif.. Üstelik de çok lezzetli..  İşin püfü yumurta sayısında; kaç tane kabak kullanıyorsanız o kadar yumurta kullanıyorsunuz.. Ne kadar kabak, o kadar yumurta yani.. Bir de içinin pişmesi için mücver hamurunu ince dökmek gerekiyor, bu yüzden olabildiğince büyük kalıp kullanın.. Resimdeki mücveri 3 tane kabaktan yaptım ve 28x28 cm.lik büyük boy kare borcama döktüm, tam geldi.. Ot ve baharat kısmını kendi sevdiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz..

Malzemeler:
3 orta boy kabak
3 yumurta
1 su bardağı rende beyaz peynir
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağından 1 parmak fazla un
6 tane taze soğan
Dereotu (1 çay bardağı)
Maydonoz (1 çay bardağı)
Taze nane (1 çay bardağı)
1/2 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yapılışı:
Kabakları kabuklarıyla rendeleyip avucumuzda sıkarak suyunu atıyoruz..  Otlarımızı ince ince kıyıp kabaklara karıştırıyoruz.. Un, yağ, yumurta ve diğer kalan bütün malzemeyi ekleyip unu yedirerek yoğuruyoruz.. Yumuşak bir karışım olması gerekiyor.. Büyük bir kaba ince döküp, önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: