Bu Blogda Ara

8 Eylül 2012 Cumartesi

KETE


Bu tarif çocukluk arkadaşım Selma'dan.. Kendisi Kayseri'lidir ve şahane hamur işleri yapar.. Onun tarifiyle yaptım bu keteyi ama benimkiler görüntü olarak poğaçaya benzediler nedense.. Tadı ise nefis oldu..Can arkadaşıma bu tarifi verdiği için teşekkür ediyorum..

Malzemeler:
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı erimiş tereyağı ya da sıvıyağ
5 yemek kaşığı su
300 gram kadar un

İçi için;
100 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı ince kırılmış ceviz içi

Üzerine;
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Maya, şeker, tuz ve unu karıştırdıktan sonra, yağ, su ve yoğurdu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.. 40 dakika üstü örtülü olarak ılık bir yerde bekletip hamurun iki kat kabarmasını sağlıyoruz..
O mayalanırken tereyağını küçük bir sos tavasında eritip unu katarak karıştıra karıştıra kavuruyoruz.. Hafif pembeleşince cevizleri de atıp kavurmaya devam ediyoruz.. Rengi kahverengiye dönerken ateşten alıyoruz..
Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz.. Her birini oklava ya da merdane ile açıp aralarına erimiş yağ sürerek üst üste koyuyoruz.. Böylece arası yağlanmış 3 kat hamurumuz oluyor.. Bu hamuru rulo yapıp 16 eşit parçaya bıçakla kesiyoruz..


Her bir parçayı tek tek yeniden açıp kavrulmuş unu koyup bohça gibi katlıyoruz.. Kapadığımız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 40 dakika daha beklettikten sonra 170 derece fırında pişiriyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: