Bu Blogda Ara

8 Eylül 2012 Cumartesi

VİŞNE LİKÖRÜ


Annem çok yapardı, bense bu sene ilk defa denedim.. Aslında liköründen çok tanelerini seviyorum.. Onları bitter çikolatayla yemeye bayılıyorum..

Malzemeler:
1 kilo vişne
1/2 kg toz şeker

Daha sonra;
2 tane kabuk tarçın
10 adet tane karanfil
1 küçük şişe konyak

Yapılışı:
Vişneleri yıkayıp saplarını ayıklıyoruz.. Cam bir kavanoza bir kat şeker, bir kat vişne şeklinde yerleştiriyoruz.. Ağzını sıkıca kapayıp arada bir çalkalayarak 1 ay güneşte bekletiyoruz..

 
 
 
1 ayın sonunda kapağını açıp tarçın ve karanfilleri  içine atıp 1 ay daha bu şekilde bekletiyoruz..
Bu 2 ayın sonunda fermentasyon tamamlanmış ve kavanozun görünümü bu hale gelmiş oluyor..

 
 
 
Kavanozu yeniden açıp konyağı ekliyoruz; 2 gün de bu şekilde beklettikten sonra tülbentten süzerek suyunu bir şişeye alıyoruz.. Likörümüz kahve yanında içmek için artık hazır.. Tanelerini ise derin dondurucuda saklayıp pasta süslemelerinde ya da benim gibi bitter çikolatayla kullanıyoruz..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: