Bu Blogda Ara

25 Eylül 2012 Salı

MOR ERİK REÇELİ


Bu reçeli iki çeşit erikten yaptım.. Mürdüm eriği ve yuvarlak formlu olan bordo erikten.. Yumuşamaya yüz tutmuş ya da hafifçe yumuşamış eriklerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz..  Tadı harika oluyor.. Benim kullandığım erikler bunlar..

 
 
 
Malzemeler:
1 kilo mor, bordo ya da mürdüm eriği
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon
Fındık kadar tereyağı

Yapılışı:
Su ve şekeri hafif koyulaşıncaya kadar kaynamaya bırakıyoruz.. Arada karıştırarak şekerin iyice erimesini sağlıyoruz.. Erikleri yıkayıp küp küp doğruyoruz.. Koyulaşan şerbetin içine atıp sularını salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte arada hafif hafif karıştırarak pişiriyoruz.. 4-5 tane erik çekirdeğini de içine atarak renginin daha da kızıllaşmasını sağlıyoruz.. Reçel ağırlaşmaya ve jölelenmeye başladığında kıvamı olmuş demektir.. Limon suyunu ve tereyağını da ekleyip 1 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz.. Sıcakken kavanoza alıp soğuduktan sonra kapağını kapatıyoruz.. Reçeli buzdolabında saklarsanız kıvamı daha da koyulaşır.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: