Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2012 Pazartesi

ADANA ŞİŞ KEBAP


Bu tarifi çok sevdiğim canım arkadaşım Mehtap verdi.. Yapması biraz zahmetli olsa da inanın ki uğraştığınıza değiyor.. Acısını çok koyarsanız Adana, az koyarsanız Urfa yapmış oluyorsunuz.. Ve tabii eğer imkanınız varsa benim yaptığım gibi kömür mangalında, etlerin üzerinde lavaşları ısıtarak pişirin..

Malzemeler:
1 kilo dana döş kıyma (1 kere çekilmiş)
250 gram kuyruk yağı ya da kuzu döş yağı
2 orta boy soğan (ince rendelenmiş)
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber


Yapılışı:
Önce kıyma ve çekilmiş yağı 10 dakika kadar yoğuruyoruz.. Diğer malzemeleri ekleyip et macun kıvamına gelene kadar 30 dakika daha yoğuruyoruz.. Üzerini örtüp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.. Pişireceğimiz zaman enli şişleri elimizle yağlıyoruz.. Yoğurulmuş kıymayı  parmaklarımız ve avucumuzla sıka sıka orta kalınlıkta köfteler halinde şişlere takıyoruz.. Izgara telini önce kuru soğan sonra da bir miktar kuyruk yağı ile yağlıyoruz.. Mangalda ya da elektrik ızgarasında çevirerek pişiriyoruz..  Afiyet olsun..

1 yorum:

Didoş'tan... dedi ki...

ellerinize sağlık hocam,biz de evlendik evleneli 3 senedir adana şiş yapacağız göya,şişlerimizi falan aldık ama üşengeçlikten elimiz gitmedi bir türlü,bu tarifi aynen eşime göndereyim belki faydası olur,bize de afiyet olur,iyi bayramlar...didem memişbey