Bu Blogda Ara

12 Ağustos 2012 Pazar

ŞEFTALİLİ DONDURMA


Piyasadaki dondurmaları da çok seviyorum ama bir de kendim denemek istedim.. Katkısız ve içinde ne olduğunu bildiğim bir dondurma oldu.. Özellikle çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz.. Bu ölçülerle yarım kiloluk dondurma elde ettim.. Şeftali yerine dilediğiniz meyva ile yapabilirsiniz.. Hatta çikolatalısını da deneyeceğim..

Malzemeler:
1/2 kilo yumuşak şeftali
250 gram toz şeker
1/2 kilo süt
1/4 limon suyu

Yapılışı:
Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın.. Küçük parçalara doğrayıp rondoda çekin.. Püre gözünüze fazla iri parçalı gelirse tel süzgeçten geçirin ya da patates ezicisi ile iyice ezin.. İçinde biraz şeftali parçacıkları kalsın, dondurmaya güzel bir görünüm veriyor..
Süt ve şekeri bir taşım kaynatın, şeftali püresine ekleyin, limon suyunu da sıkın, mikserla 2 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.. Soğuyunca derin dondurucuya koyun.. İlk 3 saat boyunca 15 dakikada bir çıkarın tahta bir kaşıkla karıştırın.. Sonra tamamen donmaya bırakın.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: