Bu Blogda Ara

5 Ağustos 2012 Pazar

SÜTLÜ BAZLAMA


Mayalı hamurişlerine yumuşacık bir örnek.. Bazlama aslında içi boş yapılıyor ama ben içine peynir koyarak yaptım.. Dilerseniz sade yapıp yanında peynir ve demli çayla tüketebilirsiniz..

Malzemeler:
1/2 litre süt
750 gram un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya

İçi için;
Taze kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Süt hariç bütün kuru malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz.. Oda sıcaklığındaki sütü de ekleyip 10 dakika kadar yoğuruyoruz.. Ele yapışmaya hazır ama tam yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur elde etmemiz gerekiyor.. Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.. Hamur iki katı kabardığında ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.. Bezeleri kurumamaları için nemli bezle örtüyoruz..  Her bir bezeyi tek tek açıyoruz.. İçine rendelenmiş peyniri koyup kenarlardan kese büzer gibi ortaya toplayıp yeniden 1/2 santim inceliğinde ve yuvarlak olarak açıyoruz.. İnce açmak önemli çünkü pişerken kabarıp kalınlaşacaklar..


Çay tabağından biraz büyük olan yufkaları teflon tavada önlü arkalı pişiriyoruz.. Tabağa aldığımız bazlamaların üzerinde katı tereyağ gezdiriyoruz.. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: