Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2012 Perşembe

SANDVİÇ EKMEĞİ


Sıcakken içine peynir koyup tüketebilirsiniz.. Ben resimde görülenlerin içine taze kaşar peyniri rendesi koyup yuvarladım, öyle de nefis oldular.. Bu ekmekler birer kişilik ve yumuşacık pof pof..

Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı bal
1 paket instant kuru maya
1/4 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı

Üzerine sürmek için;
yumurta sarısı

Yapılışı:
Un, tuz ve mayayı derin bir kapta karıştırdıktan sonra kalan malzemeyi ekleyip 5 dakika kadar yoğuruyoruz.. Yumuşak ve hafifçe ele yapışan bir hamurumuz olması gerekiyor.. Üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.. İki katı kabaran hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top gibi yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp 20 dakika daha mayalandırıyoruz.. Isıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: