Bu Blogda Ara

31 Mart 2009 Salı

ÇERKEZ TAVUĞU

Yarın misafirlerim gelecek.. Bugün onlar için bir çerkez tavuğu yaptım.. Tarif tamamen anneme ait, aslı bu mudur bilmiyorum ama o çok muhteşem yapar; benimki de fena olmuyor.. Gayet pratik ve kolay üstelik..

Malzemeler:

1 tavuk ya da 2 kemiksiz göğüs ve 3 tavuk budu

1 su bardağı iç ceviz

2 dilim bayat ekmek

3 diş sarmısak

1 kahve fincanı süt

Tuz

Kırmızı biber

1/2 çay bardağı zeytinyağı



Yapılışı:

Tavukları haşlayıp didikliyoruz.. Zeytinyağının yarısında, ezilmiş 3 diş sarmısağı ve rondoda irice çekilmiş cevizleri hafifçe kavuruyoruz.. Ocağı kapatıp rondoda çekilmiş bayat ekmekleri, tuzu, sütü ekleyip karıştırıyoruz.. (Süt, sosun kararmasını önlüyor).. Bu sosa orta kıvamlı hale gelene kadar haşladığımız tavuğun suyunu ekliyoruz.. Derin bir kapta tavuklarla sosumuzu birbirine iyice karıştırıyoruz.. Kalan yağda kırmızı biberi kızdırıp soslu tavuğun üzerine döküyoruz (Eskiden cevizin yağını çıkarırdım, artık uğraşamıyorum).. Yarım cevizlerle süslüyoruz..

Hiç yorum yok: