Bu Blogda Ara

31 Mart 2009 Salı

KOLAY POĞAÇA

Her yemeği yaparsınız da nedense poğaça yapmak o kadar kolay değildir.. Ya çok sert olur çatlar, ya unu az gelir hamur olur.. Bu tarifle garantili poğaça yapar oldum.. Benim gibi bu dertten muzdarip olanlara da bir kolaylık olur belki.. Bütün sırrı hamuruna konan suda saklı; böylece kıyır kıyır bir poğaça oluyor..

Malzemeler :

(Çay bardağı ölçüsü aida adı verilen büyük cam bardak oluyor)

1,5 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı su

1 yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)

1 paket kabartma tozu

1 tutam tuz

Aldığı kadar un (hamur kendini tamamen toplayıp yoğurduğumuz kaba yapışmayıncaya kadar)



Yapılışı:

Hamuru yoğurduktan sonra 10 dakika dinlendiriyoruz.. Küçük parçalar alıp elimizde incelterek içine istediğimiz malzemeyi koyup kapatıyoruz.. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.. 200 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz..

Ben beyaz peynirli, dereotlu yaptım..

Hiç yorum yok: