Bu Blogda Ara

31 Mart 2009 Salı

UN HELVASI

Sadece gidenlerin arkasından değil, her zaman yapılan bir tatlıdır bizde.. Geleneksel bir Türk yemeği sonrasında son sunum olarak çok uygun oluyor.. Bir de bol kalorili olmasa.. Mideyi bastırması için üstüne mutlaka Türk kahvesi içilmeli..

Herkesin un helvası tarifi farklı.. Ben bu tarifi öğrenene kadar annemin tarifini uygulardım.. Onu da anlatırım bir ara.. Bu tarif de çok değişik ve lezzetli oluyor.. Halamın mutfağından başka yerde rastlamadım..



Malzemeler :

1 çay bardağı sıvı yağ

125 gr margarin ya da tereyağı

14 çorba kaşığı un

12 çorba kaşığı toz şeker

Fıstık ya da ikiye bölünmüş ceviz içi



Şerbeti İçin:

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı şeker


Yapılışı:

Un, yağ ve fıstık ya da cevizleri katıp hepsini birden rengi koyulaşana kadar kavurun.. Başka bir kapta su, süt ve 2 çorba kaşığı şekeri soğuk karıştırıp eritin.. Kavrulmakta olan una karıştırın, kısık ateşte karıştırmaya devam edin.. Suyunu çekince ateşi kapatın.. 12 çorba kaşığı şekeri kaşıkla karıştıra karıştıra yedirin.. Ilınınca kaşık kaşık dizip servis edin.. Her birinin üzerine yarım ceviz koyun..



Sonradan eklenen toz şekerler ağıza kıtır kıtır geliyor, en çok bunu seviyorum..

Hiç yorum yok: