Bu Blogda Ara

30 Mart 2009 Pazartesi

PATLICANLI TAVUK GÜVEÇ




Güvecin soframızdaki yeri apayrı.. Bu sefer bir hile yaptım; bütün malzemeleri önceden pişirdim, sonra güveç kabına alıp fırına attım.. Tam güveç sayılmaz belki ama böyle daha lezzetli oluyor..

Malzemeler :

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk but

3 adet patlıcan

10 tane arpacık soğan

5 diş sarmısak

4 tane domates

4-5 tane yeşil sivri biber

Çerkez peyniri (yoksa taze kaşar ya da dil peyniri)

Tuz

Kırmızı biber

Karabiber

Yapılışı :

Wok tavada tavukları 2 kaşık sıvı yağ ile kısık ateşte hiç su koymadan kavurun.. Yarım saate hazır olur.. Suyunu iyice çekince kapatın.. Tavuklar kavrulurken bir sos tavasına 2 kaşık sıvı yağ ekleyin soğan ve sarmısakları atıp kavurun.. Sarardıklarında doğranmış biberleri de katın kavurmaya devam edin, en son olarak domatesleri ekleyin.. Hafif soteledikten sonra biraz su ekleyip (1 çay bardağı) kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.. Geniş bir tavada alacalı soyduğunuz patlıcanları dilimleyip hafifçe kızartın.. Kızaran patlıcanları iki peçete arasında hafifçe bastırarak fazla yağını alın..

Herşey hazır olduktan sonra fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.. O ısınırken güvece önce etleri, sonra patlıcanları alın.. Üzerine tuz, kırmızı biber ve karabiber ektikten sonra domatesli biberli sosu dökün.. En üste iri dilimlenmiş peynirleri zevkinize göre dizin.. Isınan fırında peynirler eriyene kadar pişirin..

Hiç yorum yok: