Bu Blogda Ara

31 Mart 2009 Salı

PATLICANLI PARMIGIANA



Bu İtalyan yemeğini televizyondaki yemek yarışmalarından birinde gördüm.. Uzun yıllar İtalya'da yaşamış bir erkek yarışmacı konuklarına hazırlıyordu.. Kullanılan malzemeler ve yemeğin görünümü hoşuma gitti, tarifi yazıp denedim.. Sonuç: muhteşem .. Gayet lezzetli ve değişik bir tat; kesinlikle deneyin derim..

Malzemeler :

1 adet tombik bostan patlıcanı

2 adet orta boy domates

Taze fesleğen (kurusu da olur)

Mozarella peyniri

Parmesan Peyniri (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz




Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup teflon tavada ya da tost makinasında kızarana kadar pişiriyoruz.. Küçük boy kelepçeli kalıbın (20 cm çapında) yan çeperlerine resimdeki gibi döşüyoruz.. Tabana iki ya da üç dilim patlıcan koyup üzerine orta boy doğradığımız domatesleri, ince kıydığımız fesleğenleri ve dilimlediğimiz mozarella peynirlerini ekliyoruz.. Araya iki ya da üç dilim patlıcan koyduktan sonra yine domates, mozarella, fesleğen sosunu koyarak börek gibi kat kat döşüyoruz.. Sonunda yanlardaki patlıcanları bohça gibi kalıbın üzerine kapatıyoruz.. Üzerine rendelenmiş bol parmesan peynirini, tuzu ve zeytinyağını gezdirip 200 derece fırında peyniri eriyene kadar 10-15 dakika kadar pişiriyoruz ve sıcak tüketiyoruz.. Sofraya kalıptaki şekliyle ya da burdaki gibi ters çevirerek getirebilirsiniz..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

PARMESAN & MOZERELLA OLMASI ŞART MI ? KAŞARLA OLUR MU ?

citlembikagaci.blogspot.com dedi ki...

İtalyan yemeği olduğu için orjinalinde bu peynirler var.. Ama ben taze kaşarla da denedim gayet nefis oluyor..