Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2009 Pazar

FOCCACIA



Kırk fırın ekmek kitabından bir tarif daha.. Ölçüler muhteşem, hangisini denediysem harika ekmekler yaptım.. Foccacia yassı İtalyan ekmeği olarak geçiyor orda.. Ama bundan sonra domatesli ekmek yapmayacağım; ekşi bir tat veriyor ve bunu sevmiyorum.. Peynir ve fesleğen kullanacağım bir daha sefere..

Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
3 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Üzerine sürmek için:
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
5 tane ince doğranmış kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı ıslatılmış zahter

Üzerine kuru fesleğen, 1 tutam deniz tuzu, kekik, sarmısak, parmesan peyniri ya da zeytin de ekleyebilirsiniz..



Yapılışı:
Un, tuz ve mayayı bir kapta karıştırıyoruz.. Su, süt ve zeytinyağını ekleyip 10 dakika yoğuruyoruz.. Üzerini stretch film ve havluyla örttükten sonra 1,5 saat ılık bir yerde mayalandırıyoruz.. Sürenin sonunda ekmeği pişireceğimiz tepsiyi iyice unlayıp hamuru buraya alıyoruz.. Elimizle yassıltıp 1 santim kalınlığında oval bir şekil veriyoruz.. Bu şekilde yarım saat daha mayalandırdıktan sonra parmaklarımızla hamurda derin çukurlar açıyoruz.. Üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp domates kurusu ve zahter serpiyoruz.. Normal fırında 230 derecede, turbo fırında 200 derecede 20 dakika pişiriyoruz..

Hiç yorum yok: