Bu Blogda Ara

6 Mayıs 2009 Çarşamba

YOĞURTLU ISPANAK

Sebzeleri zeytinyağlı olarak daha çok seviyorum.. Hem garnitür ya da salata gibi diğer yemeklerin yanında yenilebiliyorlar, hem de etlilerinden çok daha lezzetli oluyorlar.. Bu çok bilinen bir tarif aslında.. Bu seferkinde kavururken hem soğan, hem sarmısak kullandım.. Bazen de soğan, sarmısak yerine sadece unla ya da yumurta ile de kavurduğum oluyor.. Onlar da gayet güzel oluyor..



Malzemeler:
1 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
Zeytinyağı
Yoğurt
Tuz

Yapılışı:
Ispanağı yıkayıp hafifçe haşlıyoruz.. Derin bir tavaya zeytinyağı koyup incecik doğradığımız soğan ve sarmısakları soteliyoruz.. Suyunu bastırarak süzdüğümüz ve kesme tahtasında kıydığımız ıspanakları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.. 5-6 dakika kavurduktan sonra tuzunu ekleyerek ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırıp servis ediyoruz..
Eğer sadece un ya da yumurta ile kavurursanız, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın..

Hiç yorum yok: