Mısır ekmeği diyemeyeceğim.. Benzer tarifler her ne kadar mısır ekmeği olarak isimlendirilse de asıl mısır ekmeği böyle olmaz.. Sadece mısır unu, su ve tuz ile yapılır.. Bu farklı bir tarif, o yüzden mısır unlu ekmek demek daha doğru.. Bu ekmeği sevgili babam için yaptım.. Bir karadenizli olarak lezzetini beğendi.. Ben de çok sevdim, nefis bir ekmek oldu..
Malzemeler:
2/3 bardak ılık su
5 yemek kaşığı ılık süt
1 yemek kaşığı mısır yağı (zeytinyağı kullandım)
2 bardak un
3/4 bardak mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal (şeker)
1 tatlı kaşığı instant kuru maya (1/4 paket yaş maya)
Üstü için;
Su
Mısır unu
Yapılışı:
Unları, mayayı, tuzu ve şekeri karıştırın.. Kalan malzemeyi ilave edin.. 10 dakika yoğurun.. Pişireceğiniz kaba koyup üzerini stretch film ve havluyla örterek ılık bir yerde 1,5 saat mayalandırın.. Sürenin sonunda üzerine fırça ile su sürerek mısır unu serpin.. Turbo fırında 200 derecede, normal fırında 230 derecede yarım saat kadar pişirin..
26 Mayıs 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder