Bu Blogda Ara

5 Nisan 2009 Pazar

ETLİ PAZI DOLMASI

Etli sarmaların içinde en sevdiğim pazıyla yapılandır.. Çünkü pazı ipek gibi yumuşacık oluyor..



Malzemeler:
2 bağ pazı yaprağı
250 gram orta yağlı kıyma
1 iri baş soğan
3 diş sarmısak
2 tane domates
1 yemek kaşığı kuru ya da taze nane
1 yemek kaşığı maydanoz
2 yemek kaşığı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Pazı yapraklarını uzun saplarını kestikten sonra yıkayıp sıcak suda 3-4 dakika bekletip hemen süzgece alalım (Fazla bırakırsanız parçalanır).. Kıyma, soğan, sarmısak, domates, nane ve maydanozu rondoya atıp çekelim.. Yıkadığımız pirinçleri katıp, sarma içinin kuru olmaması için bir yemek kaşığı zeytinyağı, iki yemek kaşığı su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra malzemeleri şöyle bir karıştıralım.. Pazılarımızın ortasındaki kalın damarı çıkarıp yaprağın büyüklüğüne göre iç malzemesi koyup saralım.. Çok büyük yaprakları boyuna ikiye bölmek daha iyi sonuç veriyor.. Sarma işlemi bittikten sonra tencereye kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 domates rendesini ve üzerini örtecek kadar suyu ilave ettikten sonra sarmamızı önce orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye ya da pirinçler uzayıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: