Bu Blogda Ara

14 Nisan 2009 Salı

KARAMELLİ MUHALLEBİ



Bu resmi görünce İtalyan’lar gibi bağırmak istedim.. Mamma mia!!..
Karamelin lezzeti hele de çikolatayla müthiş uyumu beni cezbediyor.. Karameli her şeyde çok seviyorum.. Dondurmada, tatlıda, hatta saç renginde, duvarlarda ve eşyalarda.. Karamel işte; adı gibi yumuşak, her renge uyumlu, melodik bir ton..
Bu tatlı halamın tariflerinden..



Malzemeler:
1 kilo süt
2 yumurta sarısı
10 yemek kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Beş kaşık toz şekeri teflon derin bir tencerede kısık ateşte yakalım..Diğer tarafta süt, yumurta sarıları, kalan beş kaşık toz şeker, nişasta ve hindistan cevizini kısık ateşte karıştırarak muhallebimizi pişirelim.. Pişen muhallebiyi yanık şekerin üzerine dökelim.. Yanık şeker eriyip muhallebinin içinde dağılana kadar ateş üstünde karıştıralım.. Kaselere alıp üzerini hindistan cevizi ya da fındık krokan ile süsleyelim..

Hiç yorum yok: