Bu Blogda Ara

3 Nisan 2009 Cuma

ISPANAKLI BEŞAMEL SOSLU TAVUK




Ispanak ve tavuk birlikte çok yakışıyor.. Ispanağın kıymalı, pirinçli yemeğini hiç sevmem ama garnitür ya da salata olarak bayılıyorum.. Bu yemekte yanına etli kırmızı biber ekledim, çok lezzetli oldu..



Malzemeler:
4 adet ince tavuk göğsü
Yarım kilo ıspanak
1 adet kırmızı biber
Taze kaşar peyniri rendesi
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sos için malzemeler:
1 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak süt
Tuz

Yapılışı:
Önce ıspanakları ve biberimizi doğrayıp birlikte hafifçe haşlayalım.. Onlar süzgeçte süzülürken beşamel sosumuzu hazırlayalım.. Unu tereyağ ve zeytinyağı ile kavurduktan sonra sütü ve tuzu ekleyip kısık ateşte bir iki taşım kaynayana kadar pişirelim.. Haşlanan ıspanaklarımızı ve biberlerimizi elimizle bastırıp sularını süzdükten sonra 2 diş sarmısak ile 1 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe kavuralım.. Diğer tarafta teflon bir tavada tavukları ızgara yapalım.. Servis kabına önce ıspanakları yerleştirelim.. Üzerine tavukları koyup beşamel sosumuzu dökelim.. En üstüne peynir rendesi ekleyip 200 derecede 10 dakika fırınlayıp servis yapalım..

Hiç yorum yok: