Bu Blogda Ara

1 Nisan 2009 Çarşamba

FRAMBUAZ REÇELİ


Enn sevdiğim reçel bu işte.. Kokusu rengi nefis bişey.. Sürekli yapıyorum, sanırım asla da vazgeçmeyeceğim.. Geçen gün arkadaşlarım kahvaltıya gelmişlerdi; bir kavanoz reçel bitti.. Mutlaka deneyin diyerek şiddetle tavsiye ediyorum..

Malzemeler:

1 kutu (500 gr) dondurulmuş frambuaz
500 gr toz şeker
1/4 limon suyu



Yapılışı:

Frambuazları derin dondurucudan çıkarıp yıkayın.. Bir tencereye alın, üzerine şekerini serpin.. 1-2 saat bekletin.. Frambuazların buzu eriyecek ve suyunu salacak.. Tencereyi ateşe koyun, hiç su ilave etmeden kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatın.. Limon suyunu da ilave edip 5 dakika daha kaynatıp kapatın.. Sıcakken kavanozlara doldurup soğuyunca kapaklarını kapayın..

Hiç yorum yok: