Bu Blogda Ara

13 Nisan 2009 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Baklayı pek herkes sevmez, buruk bir tadı vardır.. Dereotu ve yoğurtla lezzeti artar, limon ve un sayesinde kararmaz, göze hoş görünür..



Malzemeler:
Yarım kilo bakla
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı un
4-5 damla limon
Tuz
Yarım kesme şeker
Dereotu

Yapılışı:
Baklaları ayıklayıp yıkayalım.. Zeytinyağını kızdırıp halka halka doğradığımız soğanları kavuralım.. Bir yemek kaşığı unu ve ince doğradığımız tek bir diş sarmısağı da ekleyip kavurmaya devam edelim.. Üzerine su koyup limonu, tuzu ve şekeri attıktan sonra kaynamaya başlayınca baklaları ekleyelim, kısık ateşte pişirelim.. Soğuyunca bir kaba alıp üzerini dereotu ile süsleyelim..

Hiç yorum yok: