Bu Blogda Ara

2 Nisan 2009 Perşembe

MİLFÖYLÜ TAVUK

Tavuğun eski tadı ve kokusu yok artık ama kırmızı ete göre daha sağlıklı olduğu için tercih ediyorum.. Mutlaka bir sos ya da başka malzemelerle birlikte pişiriyorum.. Böylece lezzeti bir nebze artıyor.. Bu tarif kolay ve lezzetli oluyor.. Tavuğun daha beğenilen but kısmı yerine göğüs etinden yapmayı tercih ettim; çünkü böyle daha hafif oluyor.. Aynı tarifi hazır milföy hamuru yerine kendi hazırlayacağınız kreple de yapabilirsiniz.. Hangisini hazırlarsanız hazırlayın yanına mutlaka kızarmış patates ya da fırınlanmış patates ekleyin; çok yakışıyor..

Malzemeler :

Yarım kilo tavuk göğüs kuşbaşı ya da jülyen (ince uzun kesilmiş)

1 paket milföy hamuru

1 paket hazır krema

1 yumurta sarısı

2 adet domates

3 sivri yeşil biber (dolmalık biber de olabilir)

3 diş sarmısak (sevmiyorsanız şart değil)

Sıvıyağ

Kırmızı pul biber

Tuz



Yapılışı:

Geniş ve çukur (wok) tavaya biraz sıvı yağ koyup tavukları yıkayıp ekleyin ve kısık ateşte hiç su eklemeden pişirmeye başlayın.. Tavuklar kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.. Suyu kalmadığında küçük küçük doğradığınız domates ve biberleri, eğer tercih ettiyseniz sarmısakları da yemeğe katın ve yine suyunu çekene kadar pişirin.. Bu aşamada kremanın yarısını, tuzunu ve eğer seviyorsanız kırmızı toz biberi de ekleyin.. Şöyle bir karıştırıp ocağı kapatın.. Milföy hamurlarını birer birer alın ve bir merdane ile hafifçe inceltin.. Her birine hamurun yarısı kadar tavuk koyup ister rulo ister bohça gibi sarın.. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine yerleştirin.. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kalan yarim paket kremayı dökün.. Bu şekilde yarım saat kadar bekletikten sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin..

Hiç yorum yok: